WINTER SALE - se de bedste tilbud her!

Møbelpleje

   

Skønt designermøbler er lavet til at holde i generationer, sikrer du en længere levetid og et smukkere møbel,
hvis du plejer det rigtigt. Vi har samlet vores bedste bud, til den korrekte vedligeholdelse, af nogle af de mest
anvendte materialer i vores sortiment.

GENERELT OM TRÆMØBLER

 

Både møbler i massivt træ og træfiner er lavet af naturlige materialer, som påvirkes af dagslys og luftfugtighed.

 

Selv efter fældningen påvirkes træet af luftfugtigheden og bør derfor ikke udsættes for store temperatursvingninger. Undgå at placere dit møbel for tæt på varmekilder som brændeovne og radiatorer, da de voldsomme temperatursvingninger kan resultere i udtørring og i værste fald danne

revner i dit møbel.

 

Typisk vil træet optage mere fugt om sommeren og trække sig sammen i vinterhalvåret hvor luftfugtigheden falder.

 

Udover luftfugtigheden, påvirkes modningen af træet også af dagslys og du skal være forsigtig med at placere diverse genstande permanent på massivt træ, f.eks. fade, vaser og lysestager. Det kan medføre uønskede farveforskelle, der efterfølgende ville være vanskelige at udjævne.

 

Hvad enten dit møbel er olie-, sæbe,- eller voksbehandlet er det en god idé, jævnligt at give dit møbel en plejende behandling, ikke mindst før og efter vinterperioden. Behandlingen forsegler overfladen på dit møbel hvilket gør det mere modstandsdygtig mod snavs og fugt. Ved voks og oliebehandling tilfører det endvidere en smukkere og dybere glød.

 

Vi anbefaler dig at bruge GUARDIENS plejeprodukter og vælge den type, der passer præcist til det møbel du har.

 

Skulle du være i tvivl, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os for vejledning.

 

Se alle produkter til træ her >

Sæbebehandlet træ

 

Det er både nemt og effektivt, at vedligeholde sæbebehandlede møbler. Den daglige pleje foretages med en ren, blød klud opvredet i lunkent vand. Undgå at anvende rengøringsmidler eller kemikalier.

 

Jævnlig vedligeholdelse af sæbebehandlede møbler skal ske efter behov. Behandlingen lukker overfladen på træet, så du undgår pletter og skjolder, der ellers uundgåeligt vil opstå ved daglig brug. Den rette pleje forlænger således dit møbels levetid og sørger for en smukkere optik.

 

Det er vigtigt at vælge en træsæbe eller sæbespåner af høj kvalitet. Ønskes en lys pigmentering anvendes en sæbe med hvidpigmentering.

 

Vi anbefaler kvalitetsprodukter fra Guardian.

 

Den præcise anvendelse af produktet finder du under produktbeskrivelsen på det valgte produkt.

 

Find alle produkter til træ her >

 

 

Lakeret træ

 

Jævnlig pleje af lakerede overflader er lige til. Møblet kan dagligt tørres af med en blød klud opvredet i rent lunkent vand. Da lakken lukker overfladen på træet, vil bordet ikke påvirkes af dagslys på samme måde som olie- eller sæbebehandlede overflader.

 

Møblet vil dog stadig kunne misfarves med tiden og vi anbefaler, at man er forsigtig med permanent placering af fade, lysestager, vaser og lignende.

 

Det er også vigtigt ikke at gøre brug af ståluld, slibende rengøringsmidler eller andre former for kemikalier på den lakerede overflade. Vi anbefaler at bruge så mildt og nænsomt et rengøringsmiddel som muligt.

Oliebehandlet træ

 

Vedligeholdelse af oliebehandlede møbler er både nemt og effektivt. For at opretholde smukke overflader uden revner og pletter, er det vigtigt, at du jævnligt behandler dit møbel med den rette olie. Vi anbefaler, at du gør det mindst to gange årligt, en gang før og en gang efter vinterperioden. Den tørre luft kan forårsage revner i træet. Husk også altid, at oliere endetræet.

 

Behandlingen lukker overfladen på træet så du undgår pletter og skjolder, der ellers uundgåeligt vil opstå ved daglig brug.

 

Til daglig rengøring, tag en klud vredet meget hårdt op i meget varmt vand. Dampen fra kluden efterlader overfladen ren uden at gøre overfladen kedelig at se på. Bruger du derimod en almindelig opvredet klud i lunken vand med evt. sulfo giver det hurtigere et mat og kedeligt udseende. Undgå at anvende rengøringsmidler eller kemikalier da det kan skade overfladen af møblet.

 

 

Vi anbefaler kvalitetsprodukter fra Guardian.

 

Den præcise anvendelse af produktet finder du under produktbeskrivelsen på

det valgte produkt.

 

Find alle produkter til træ her >

 

Tekstil

 

De færreste polstrede møbler kan vaskes, men en jævnlig og skånsom støvsugning med et blødt børstehoved er med til at forlænge møblets levetid. Støv og snavs kan medvirke til at farven ændrer karakter og giver endvidere et dårligt indeklima.

 

Små pletter fjernes, meget forsigtigt, med en fugtig klud. Undgå at gnide for meget på stoffet. Guardians pletfjerner egner sig både til olie- og vandbaserede pletter. Det anbefales, for en sikkerheds skyld, at teste metoden et mindre synligt sted på møblet.

 

Hvis betrækket kan aftages og vaskes, vil det fremgå på møblet. Kan stoffet derimod renses, er det vigtigt at du forhører dig hos os hos Kollund Møbler,  omkring stoftypen inden du sender det afsted.

 

En god imprægnering anbefales inden møblet tages i brug. Til videre pleje kan man med fordel selv benytte en tekstilimprægnering.

 

Vi anbefaler kvalitetsprodukter fra Guardian. Den præcise anvendelse af produktet finder du under produktbeskrivelsen på det valgte produkt.

 

Find alle produkter tekstil her >

Ægte læder og skind

 

Læder og skind er naturprodukter og der er ikke to skind, der er helt ens. Hudens udseende og egenskaber varierer alt efter, hvilken del af dyret den kommer fra, og hvilke påvirkninger den har været udsat for.

 

Læder kræver den rette pleje for at bibeholde deres udtryk og funktion. Materialet vil med tiden, afhængig af lædertype, opnå en vis patina - hvilket naturligvis er en del af charmen ved produktet.

 

For at undgå at læderet udtørrer eller misfarves, er det dog vigtigt at du beskytter dit lædermøbel mod sollys og stærk varme. Hold møbler og andre læderprodukter fra direkte sollys og i fornuftig afstand til f.eks. brændeovnen. Fugt, dug og vand kan resultere i skjolder og bør også undgås.

Fjern ikke pletter med opvaskemiddel og andre rengøringsmidler, som ikke er beregnet til læder.

 

Det er vigtigt, du ved hvilken type læder du har med at gøre, inden du kaster dig ud i rengøring/pleje af dit lædermøbel.  Er du i tvivl er du altid velkommen til at kontakte os hos Kollund Møbler, for vejledning.

 

Vi anbefaler kvalitetsprodukter fra Guardian.

 

Den præcise anvendelse af produktet finder du under produktbeskrivelsen på det valgte produkt.

 

Find alle produkter til læder og skind her >

 

Sten og højglans sten

 

Beton, granit, skifer og terrazzo er særlig sarte overfor vand, fedt og andet snavs og har derfor brug for pleje for at undgå pletter og kedelige overflader. De kræver forskellige plejemidler, alt afhængig af, om de fremstår matte eller blanke.

 

Vi anbefaler vores kunder kvalitetsprodukter fra Guardian.

 

Nærmere information angående anvendelse af produkter finder du under produktbeskrivelsen på det valgte produkt.

 

Se alle plejeprodukter til sten her >

Stål og metal

 

Vedligeholdelse af møbler i metal og stål er nemt, grundet den gode kvalitet og modstandsdygtige overflade. Vær dog opmærksom på at fugt kan føre til misfarvninger.

 

Møbler i rustfri, krom eller lakeret stål kan nemt aftørres og rengøres med sæbevand og en hårdt opvreden klud.

 

Til at fjerne pletter, anbefaler vi at rengøre stål ved hjælp af en blød klud dyppet i sprit eller stålrens. Ved genstridige fedtpletter der ikke kan fjernes med sprit eller stålrens, kan man anvende en klud dyppet i rensebenzin. Vær opmærksom på, aldrig at slibe dit møbel med ståluld, da dette kan føre til ridser og misfarvninger.

 

Vi anbefaler vores kunder kvalitetsprodukter fra Guardian.

 

Nærmere information angående anvendelse af produkter finder du under produktbeskrivelsen på det valgte produkt.

 

Find alle produkter til stål og metal her >

Udendørsmøbler

 

Livet som havemøbel kan være barskt på disse kanter. En kærlig hånd med det rette plejemiddel, er derfor en nødvendighed hvis møblet skal fremstå fra sin bedste side, mange år fremover.

 

Vi anbefaler vores kunder kvalitetsprodukter fra Guardian.

 

Nærmere information angående anvendelse af produkter finder du under produktbeskrivelsen på det valgte produkt.

 

Find alle produkter til havemøbler her >

NYE åbningstider

Mandag: 12 - 17.30

Tirsdag:  lukket

Onsdag: 12 - 17.30

Torsdag: 12 - 17.30

Fredag:  12 - 17.30

Lørdag:  10 - 16

Søndag: 11 - 16