Vi oplever svingende leveringstid på Louis Poulsen  |  Kontakt os for præcis leveringstid

Hvilken spisebordsstol skal jeg vælge?

Vores indretningsdesigner her i huset, har forskellige stole omkring bordet, fordi som hun siger “alle sidder forskelligt, så jeg giver mulighed for at folk kan vælge den som passer til dem eller mulighed for at skifte rundt halvvejs”. Er du ikke typen som ønsker det, så går vi ud fra at du dog stadig tænker på at alle, uanset de daglige brugere eller gæster, alle skal føle at det er behageligt at sidde på stolen og også gerne længe. For vi bliver ofte hængende ved spisebordet. Men foruden at stolen gerne må være meget komfortabel og passe til flere end én ryg/krop, så er der andre ting du også bør overveje inden du tager en stol fra butikken, under armen og hjem. 

 

Guide til valg af den rigtige spisebordsstol

Kan du li´ designet?

 

Du skal selvfølgelig designmæssigt kunne lide din nye spisebordsstol. Den skal appellere til dig i dens "sprog" og du må gerne tænke "designet passer mig så godt fordi jeg ønsker en klassisk, moderne, anderledes, stor, lille, "talende" stol. Fordi det passer til min stil, mit hjem, arkitekturen.

Sidder du godt?

 

Siddestile er så individuelt som noget overhovedet kan være. Ingen kan sidde i en stol for dig, for ingen ved hvordan det føles på din krop. Så det ER vigtigt at du kommer på prøvesidning rundt omkring i butikken. Men samtidig med at det er individuelt hvordan man sidder, så bør du faktisk have en 2. person med ud og prøve sidde, for når I to sidder godt i en stol, så gør de fleste andre nok også. Vi tager her ikke højde for hvis man har skavanker, men hvis man er forholdsvis, kropsligt velfungerende. Har man kropslige issues så er det endnu vigtigere at finde den helt rigtige stol som støtter lige præcis der hvor der er behov.

Armlæn giver højere komfort

 

Dermed ikke sagt at man godt kan vælge uden armlæn, hvis det er det man kun har plads til eller et design man har forelsket sig i. MEN når det så er sagt, så sidder vi altså bedre i en stol med arm, fordi vores egne arme er et issue, hvor skal vi gøre af dem. Det medfører tit at vi sidder over kors eller "smider" os ind over bordet, hvor armene kan hvile herpå. Du sidder også behageligt i længere tid på en stol med arme. Flere stole findes med både og, så du kunne evt. også mikse dine stole, så du har nogle med og nogle uden. F.eks. med arm for bordenden og uden på langsiderne. 

 

Materiale valg - praktisk eller pyt?

 

Måske tænker du ikke lige over det, men faktisk, akkurat som med spisebordet, skal du tænke på hvilke materialer din stol skal have, alt efter hvor meget du har lyst til at vedligeholde. En stol med fuldpolstret stof er meget behagelig at sidde på, men hvis der kommer en plet, skal du ret hurtigt kunne fjerne den igen, for ellers bliver den der. Læder og træ kan du tørre af og behandle med henholdsvis læder rens/pleje og træ rens/sæbe/olie - meget nemt. Naturflet kræver normalt ingen eller meget lidt vedligeholdelse, men sædet kan let friskes op eller man kan udskifte det hos dygtige flettere. 

 

 

 

   

Læder

 

Fordele: Praktisk, afvaskbart, varmt og blødt.

 

Ulemper: Tekstilfarver fra ikke-farveægte tøj kan smitte af på lædertyper med en naturlig overflade.

Placér aldrig lædermøbler direkte op ad varmekilder og beskyt dem mod direkte sollys, da det udtørrer læderet og nedbryder læderets egenskaber. Vi har i butikken produkter til behandling af læder. 

  

Plast

 

Fordele: meget praktisk, slidstærkt, afvaskbart, fås i et væld af skønne farver og er et meget holdbart materiale.

 

Ulemper: Et hårdere materiale og dermed mere anstrengt siddekomfort. Man kan svede lidt når man sidder i plastmøbler.

   

Fletsæde

 

Fordele: Papirgarn kræver normalt ingen eller meget lidt vedligeholdelse, da det stærke papirgarn er designet til at holde i årevis. Føles blødt og naturligvis at sidde på. Kan erstattes eller repareres af dygtige flettere.

 

Ulemper: Misfarvning af papirgarnet kan opstå ved spild af kraftige væsker, f.eks. rødvin, frugtsaft eller stærkt farvet mad. 

   

Stof

 

Fordele: blød komfort og blødt i udtrykket. Føles dejligt på huden.

 

Ulemper: forskellige materialer kræver forskellige behandlinger ved pletter. Sørg for at købe et stof hvor du selv kan fjerne pletter. Hvis, så har vi produkter i butikken som evt. kan afhjælpe.

 

 

Træ

 

Træ kan have forskellige overflader/behandlinger. Og hver behandling kræver en individuel pleje. Men ved sæbehandlede møbler gælder det at jævnlig efterbehandling bør ske 6 – 8 gange årligt eller efter behov. Og ved oliebehandlede møbler 2 - 3 gange årligt eller efter behov. I butikken har vi produkter hertil.

 

Køber du møbler med lakoverflade, kan man hvis lakken er blevet mat og slidt påføre et tyndt lag møbelolie, men igen, spørg her i butikken for at være på den helt sikre side. 

 

Fordele: Blødt og naturligt look. Du kan stort set altid pudse og behandle træet ved træthed eller pletter. Naturligt bæredygtigt materiale.

 

Ulemper: Kan være hårdt at sidde på længe eller kræve en stolehynde. Læder kan skifte farve i træet til mere gulligt alt efter træsort. 

Så kom der gæster

 

Hvis du har mere end ét bord, så køb evt. de samme stole til begge steder, så kan du hurtigt sætte stole til og det ser så stadig ens og smukt ud eller vælg stole som går godt sammen.

 

Ellers skal du tænke på hvor de ekstra stole til gæster skal placeres, kunne en være det skrivebordet, kunne en være fralæggeplads til tøjet i soveværelset, kunne en stå i gangen til at sidde på når man skal have sko på osv., gør dig overvejelsen.

 

Du kan også gå med en stol der kan stables som ekstra stol, f.eks. Trinidad stolen fra Nanna Ditzel eller Kevi stolen fra Montana Furniture, så skal du kun have én stak stående og ikke flere steder. 

 

Med drej

 

Forestil dig at kunne dreje stolen mod den du taler med - skønt ikk.

Drej gør det også nemmere at komme ud og ind af stolen, når du kan dreje den mod dig.

Faktisk findes der også en stol med returdrej, så når du går fra, så svinger stolen selv tilbage til udgangspunktet. På den måde, ser stolene også altid skarpe ud omkring bordet. 

Miks forskellige stole

Det kræver at du nøjagtigt udvælger hver stol efter smag, behov og siddestile. Tør du og har du lyst??

 

Se videoen hvor vores indretningsekspert, Nancy Gerber" viser sit miks af stole.

Se her >