Louis Poulsen -30% / Havemøbler min. 20 %

Husk grundbelysningen!

Instinktivt tænder du på kontakten ved siden af døren, det er her din basis lyskilde tændes. En lampe, der skal brede lyset ud, så du kan orientere dig i rummet. Og herfra går du rundt og tænder hyggebelysningen fordelt rundt omkring.

 

Jeg vælger typisk en lampe der har en forholdsvis ”lukket” bund. Da denne lampe ofte hænger højt oppe (f.eks. i et soveværelse eller entreen), så undgår du at man kigger direkte op i en lyskilde. Vigtigt er det, at det ikke er pæren der kommer med lampen, men lampen der kommer med pæren. Lampen skal ses først og pæren være den næstbærende del, men naturligivis den vigtigste i forhold til funktion.

 

 

En lampe der er smuk som både grundbelysning eller over et spisebord. Den blænder på ingen måde, da kuglen forneden tager det skrappe lys fra pæren og igennem skiverne i lampen strømmer der også lys ud. Det er super smart lavet, fordi lys normalt ikke bryder igennem metal, men designet med sine adskilte "skaller" tillader lyset at virke igennem hele designet. 

Concert pendel, Designer Jørn Utzon, Producent: Fritz Hansen

Den verdenskendte Concert™ lampe er kendt som et af hovedværkerne, når det gælder dansk design. Skærmenes unikke opbygning er en karakteristisk visualisering af Utzons designfilosofi og dens udtryk har klart en reference til hans største værk; Operahuset i Sydney.

Radiohus pendel er et super godt design til grundbelysningen. Overalt fra det mundblæste glas strømmer lyset ud. Ikke for meget og ikke for lidt.

Radiohus pendlen blev sat i produktion igen i 2016. Den smukke glaspendel er tegnet i starten af 1940’erne til til Radiohuset på Frederiksberg i København, hvilket også er tegnet af Vilhelm Lauritzen. Lampen er udført i trelags mundblæst og poleret glas. Radiohuspendel blev i øvrigt Louis Poulsens bedst sælgende lampe, da den oprindeligt blev lanceret for næsten 80 år siden.

Designer Vilhelm Lauritzen, Producent: Louis Poulsen

 

PH 5 pendel, et ikonisk og nyskabende dansk lysdesign, designet tilbage i 1926 af Poul Henningsen for Louis Poulsen. Brug evt. PH mini som grundbelysning, hvis du ikke har plads til den store. Den findes i et væld af dejlige farvekombinationer. Køb en farverig hvis du synes den skal have opmærksomhed eller en neutral, hvis den blot skal indgå i helheden. Du køber her en lampe som enten går i arv eller kan sælges igen. Designer Poul Henningsen, Producent: Louis Poulsen

 

Turbo Pendel findes i to størrelser - Ø: 36 og Ø: 62 cm. Og har du almindelig loftshøjde gå da med Ø: 36 cm. Den må gerne hænge tæt på loftet og ligne en skulpturel kugle. Lyset fordeles så fint ud mellem lamellerne og det er en lampe der får øjnene til at kigge op. 

Louis Weisdorfs Turbo Pendel blev designet i 1965, men blev først sat i produktion i 1967 og har opnået stor succes gennem årene.
Den illustrerer design, når den er bedst: den er enkel i formen, men alligevel kompleks i strukturen
og kombinerer en følelse af luftighed og styrke i en smuk skulpturel helhed. Inspirationen til lampen er letheden i det japanske rispapir omdannet til en mere holdbar og robust version. Lampens ydre kurve er lavet af tolv lignende spirallameller, der danner en blomsterlignende globus, der skærmer lyset. Turbo-vedhænget er et perfekt eksempel på Weisdorfs passion for flere gentagne elementer, som han brugte til de fleste af sine værker.

 

 

Model 2097 fra Flos er en flot, moderne lysekrone. 3 metalfarver og 3 størrelser. Flot i en hall eller over et spisebord.

Wohlert, Designer Wilhelm Wohlert, Mærke: Louis Poulsen

Wohlert, Designer Wilhelm Wohlert, Mærke: Louis Poulsen

Nelson Apple Bubble. Perfekt grundbelysning uden kik til lyskilden. Blødt og behageligt look og formsprog.

George Nelson's Nelson Ball Bubble er en exceptionel flot lampe. Den findes i flere størrelser og der er flere designs at vælge i mellem. Fælles for alle er at de kan hænge som grundbelyning, men også konkret over et bord eller lign. Derfor er lampen mangfoldig og gør det nemt at bruge flere steder. George Nelson, amerikansk arkitekt var en af de mest indflydelsesrige figurer i en ung periode i moderne design. Hans lampe design er stadig lige populære og klassiske. Så det er ikke kun et produkt du køber men også en investering, for enten kan du sælge den igen eller den kan gå i arv. 

Nelson Ball, designet af Georg Nelson Mærke: Hay

 

Septima Pendel, Designer Poul Henningsen, Mærke: Louis Poulsen

Koglen, Designer Poul Henningsen, Mærke: Louis Poulsen

 

Septima og Koglen. Altid et klassisk hit som grundbelysning. Men også som statement. Det er lamper der taler et skulpturelt formsprog og som begge kommer med en historie. 

 

På en måde har de to lamper et bånd til hinanden i historien: under udviklingen af ​​PH Septima designede Henningsen også en metalversion, men den nåede aldrig i produktion.

Tegningerne dannede dog grundlag for udviklingen af ​​PH Koglen, designet omkring tre årtier senere til Langelinie Pavillonen i København.

I 40'erne gik den ansete PH Septima dog ud af produktion sammen med talrige andre lamper dengang på grund af mangel på råvarer. Men heldigvis i 2020 bringer Louis Poulsen Poul Henningsens sofistikerede syvfarvede glaskrone Septima tilbage. 

PH 5 pendel, Designer Poul Henningsen, Mærke: Louis Poulsen

 

 

 

 

 

Patera fra Louis Poulsen. Ret ny i porteføljen, men allerede anerkendt og har klassiker potentiale. En smuk skulptur som tiltrækker blikket, så du får her grundbelysning med blikfang.

Patera pendel, Designer Øjvind Slaatto, Mærke: Louis Poulsen

Kulto 9100 loftslampe, Designer Seppo Koho, Mærke: Secto Design

 

 

 

 

 

Endelig en plafont der også er smuk og praktisk. Med sine træ lameller får du også naturen ind i boligen og den er altid rigtig.

Lyset spredes ud mellem lamellerne i et behageligt blændfrit grundbelysnings lys.

Den runde LED-loftslampe LP Circle er en kraftfuld og dekorativ lyskilde, der fuldt ud opfylder moderne krav til LED-belysningsteknologi og design. Lyset med den ringformede krop lavet af ekstruderet aluminium og den store akryl diffusor sikrer rummene god belysning.

 

Fås som plafont til loftet men også som pendel. 

Og i flere farver. Diskret, men dog enkel og smuk.

Circle loftslampe eller nedhængt, Designer Mikkel Breedholm/KHR arkitekter, Mærke: Louis Poulsen

Ringkrone Pendel, Designer Vilhelm Lauritzen, Mærke: Louis Poulsen

 

 

 

 

Familien VL Ring Crown, er designet af arkitekt Vilhelm Lauritzen og oprindeligt til Danmarks Radio i København i 1940erne.  Til same projekt skabte Vilhelm Lauritzen også lamperne VL38 og VL45 i kontekst med Ring Crown.

 

Ringkrone væg, Designer Vilhelm Lauritzen, Mærke: Louis Poulsen

 

 

 

 

 

Moser 205 pendel, Designer Anu Moser, Mærke: Louis Poulsen

Snowball pendel, Designer Poul Henningsen, Mærke: Louis Poulsen

Nancy Gerber - Indretningsdesigner hos Kollund Møbler
Lidt mere om Nancy >
Nancy Gerber - Indretningsdesigner hos Kollund Møbler

Uddannet indendørsarkitekt. 30 års erfaring med indretning af private hjem samt
erhvervsindretninger, såsom restauranter, kontorfaciliteter og butikker.
Skriver boligartikler til magasiner og aviser om design, indretningstips, trends og
indretningsløsninger. Medvirket i tv-programmer bl.a. omkring indretninger. DR titulerede Nancy Gerber ”Indretningsekspert” i programmet ”80 dage til sommerhus” på DR.