Vi oplever svingende leveringstid på Louis Poulsen  |  Kontakt os for præcis leveringstid

KVADRAT - DKs største tekstil leverandør

 

ET MICRO KIK

TIL ET GIGA STORT LAGER!

Ruller efter ruller, meter på meter. ALENE i Ebeltoft, hvor Kvadrat er bosiddende ligger der 900.000 m. STOF på ruller. Det i sig selv er imponerende. Men endnu mere imponerende er, at de 900.000 m. omsættes 4 gange om året.

 

Og vi snakker kun Danmark, de har produktion og lager flere steder i verden. IMPONERENDE og spændende at se, hvis ikke man har højdeskræk.

 

Tekstilerne er verden over og mange i kæmpe prestige projekter, her et lille udpluk af deres referencer: Sæderne i parlamentet i den tyske rigsdag i Berlin er betrukket med deres tekstiler. Det samme er sæderne i DR Koncerthuset, Den Norske Opera & Ballett i Oslo, Fondation Lo prestigebyggeri Elbphilharmonie af arkitekterne Herzog & de Meuron ved havnen i Hamburg.

 

Kvadrats tekstiler produceres ikke i Ebeltoft, men hos udvalgte producenter og samarbejdspartnere i lande som England, Norge, Holland, Italien og Tyrkiet. Det tager typisk 24 måneder, fra en idé opstår, til tekstilet er på markedet, og der er altid omkring 80 produkter under udvikling.

HALLINGDAL 65

Hallingdal var med i kufferten i 1968 da Kvadrat i Ebeltoft blev grundlagt og på den måde startskuddet for Kvadrat. Nanna Ditzel designede Hallingdal tilbage i 1965 og siden har det været Kvadrats mest solgt stof nogensinde. 

 

Hallingdal blev bla. brugt i DSB togene i 80erne og det fortæller i den grad om, hvilken høj slidstyrke stoffet har. 

 

Mon de små kvadrater i stoffet har en reference til Kvadrat navnet? 

 

INNOVATION

Hemmeligheden ligger blandt andet i et tæt samarbejde med kunst- og designverdenen.

 

»Vi er meget optaget af arkitektur, design og nutidskunst. På mange måder ser vi os selv som et kosmopolitisk mærke, der er optaget af den subkultur, der er rundt om os,« siger CEO i Kvadrat, Anders Byriel.

 

Det tager typisk 24 måneder, fra en idé opstår, til tekstilet er på markedet, og der er altid omkring 80 produkter under udvikling. Mere salg betyder også et større forbrug af uld, og i dag efterspørger Kvadrat to-tre pct. af al uld på verdensplan.

 

"Alene til brug for et enkelt af vores produktionssteder får vi klippet 1,8 millioner får om året,« siger Anders Byriel.

 

BÆREDYGTIGHED

Kvadrat er og har i alt den tid vi har arbejdet med dem, haft fokus på bæredygtighed og recycling. De er meget ansvarsfulde all-round, dvs. de kigger på alle processerne/produktionen fra design til færdigt produkt, men også internt i virksomheden, at skabe et sund miljø og bedre trivsel for medarbejderne.

Miljø er og forbliver med at være, et tema, som de vægter meget højt. De spørger konstant sig selv om, hvor de kan optimere og give tilbage til naturen. Som filosofien i udviklingsafdelingen lyder "vi tager ikke en ressource, uden at give den flere gange igen". 

 

Den anden vej rundt, samarbejder de med et firma om at modtage rester fra Kvadrats tekstilproduktion til genanvendelse. Eksempelvis til bordplader og reoler.

 

»Det vil sige, at vi laver et materiale, der er dobbelt så kraftigt som MDF og lavet af tekstiler, som ellers ville blive kasseret. Det bliver til en del. Der forsøger vi at bruge ny, avanceret teknologi til at lave meget smukke materialer."

 

SMUKT MOODBOARD

Anders Byriel udtaler "»Vi er privilegerede, fordi modernismen har vundet endeligt – den bliver ved med at blive introduceret, og netop nu er der et meget stramt formsprog med nøgne rum for eksempel i meget af det nye byggeri i Nordhavn.

 

Fordi rummene er nøgne, bliver overfladen enormt vigtig, og det giver plads til tekstilet, som arkitekter og designere går mere og mere op i. Vi ser også mere til tæpper og gardiner i indretningerne.«

 

Så et moodboard som her, kunne sagtens være et oplæg til gardiner, gulvtæpper og polstring af møbler. Men tekstilerne bliver i stor stil også monteret på vægge som vægtæpper, både for at signalere kunst, men også for at forbedre akustikken. 

 

HVAD HAR EN FLOK FÅR AT GØRE MED ET MOODBOARD?

Sådan kan en idé opstå hos en designer. Her har designeren ladet sig inspirere af en flok fårs forskellige spraymarkeringer. Dette blev startskuddet til en palette af tie-dye udtryk, graduering af farver og et naturligt spil i ulden. 

 

KAN FARVETEORI STÅ ALENE ELLER

SKAL VI HUSKE AT FÅ RUM, STEMNING OG FØLELSE I SPIL?

 

 

Maria Høgh-Mikkelsen

er senior lektor og PhD studerende ved Designskolen Kolding. Hun ELSKER FARVER og kender alt til farver, farvernes betydning og indflydelse. Men hvordan opfattes farverne og hvad kan den skabe af rum, stemning, oplevelse hinanden imellem? Vi opfatter og reagerer subjektivt på farver. Så hvordan kan vi skabe et rum som vi sammen kan være i?

 

Kan vi gå på kompromis med farver eller skal vi forholde os til den farve teori som er nedfældet for længe siden......spørgsmålene er mange og derfor giver det mening af Maria har kastet sig ud i en PhD omk. farver og design. 

 

Knaldhamrende dygtig, her iklædt sort, mange andre spændede farver og nuancer på hendes moodboard bord.

 

Får du ikke bare lyst til at kaste dig ud i farver på vægge, tekstiler, gardiner og tæpper?

 

Vi gjorde og heldigvis er Kvadrat det rigtige sted når man har lyst til at røre ved metervarerne, gardinerne og tæpperne. Og at se alle de smukke tekstiler i en million farver. 

 

Vi kan love dig for at sort og hvid ikke var farver vi søgte eller snakkede om. Dialogen blev først  højrøstet når der var skæve, sjove, anderledes farver og sammensætninger. 

 

HUSET LIGGER..

helt fantastisk, faktisk lidt isoleret som klippestykker der er skudt op af den østjyske, rå natur. Lige der, går bygningens farver og form i ét med naturen. Og det er lige præcis det Kvadrat ønsker; at skåne naturen, at blive ét med naturen og være lige så ægte og naturligt æstetiske som den altid smukke natur, uanset vind og vejr. Indendørs er der ægte materialer, højt til loftet, kunst, kultur og stemning af ren velbehag.

 

 

 

 

BESØGET HOS KVADRAT

- EN REMINDER 

Det ramte os, selvom det ikke er raketvidenskab og noget vi jo godt ved, så SKAL vi passe på naturen - den er større end os, den er vigtigere end vi er.

At kunst og kultur kan lære os en masse, hvor kunst og kultur bliver afsæt for produktion og derefter produkter.

 

At Kvadrat er store og betydningsfulde, men ikke behøver blære sig med det, for har du en autencitet og ærlighed i din mission og produkter, så skal du nok blive efterspurgt, det kommer helt af sig selv.

 

Opsummering: ærlighed, autencitet, bæredygtighed, æstetik, visdom, lærdom og på jysk "vi opfører os sgu ordentligt hele vejen rundt".

 

Tak for en inspirerende dag all round. Vi blev klogere på mangt og meget.

 

 

MERE VIDEN OG INSPIRATION

Kvadrat har naturligvis den smukkest video på deres website!

Oplev deres brandvideo her >