Anders Engholm

Anders Engholm er uddannet klejnsmed og har siden tilføjet en uddannelse som møbeldesigner på sit CV også. Han er - med egne ord - ikke særlig struktureret i sin arbejdsproces og trives da også bedst i rod og kaos.

Han har rigtig mange idéer, og han har inderst inde et lille, minimalistisk hjerte, som afspejler sig i hans tilgang til design, hvor han ønsker at skabe noget enkelt og ærligt.

Han er en fyr med begge ben solidt plantet på jorden og det håber han fortsat kan være, ikke noget snobberi eller manglende tid til at være nærværende overfor alle han møder.

Han ejer en tegnestue sammen med en partner Sarah Cramer. Studiet hedder ”FEM”.

Navnet FEM opstod af, at de oprindeligt var fire i gruppen, og fordi de arbejder ud fra tanken om, at flere sammen giver en synergieffekt, så skulle to plus to give fem. To medlemmer valgte dog at gå ud af gruppen, og det betyder nu bare, at de to resterende må løbe lidt stærkere, når en plus en skal give fem.

 Anders har med sin fortid som håndværker i møbelbranchen styr på alt det håndværksmæssige. Det er ham, der har størst kendskab til materialerne og produktionen.

»Jeg laver fysiske mock-ups i værkstedet, som for mig er en af de vigtigste faser, da jeg i de fleste tilfælde skal have tingene i hånden for at se, hvad der virker,« forklarer Anders.

Privat har han boet som fastligger på en båd i Aarhus med sin kone og deres fælles datter, der kom til verden i 2019.

Montana Furniture / Anders Engholm
2.991 Kr.