Louis Poulsen -30% / Havemøbler min. 20 %

Træsorter

   

GENERELT OM TRÆMØBLER

 

Både møbler i massivt træ og træfiner er lavet af naturlige materialer, som påvirkes af dagslys og luftfugtighed.

 

Selv efter fældningen påvirkes træet af luftfugtigheden og bør derfor ikke udsættes for store temperatursvingninger. Undgå at placere dit møbel for tæt på varmekilder som brændeovne og radiatorer, da de voldsomme temperatursvingninger kan resultere i udtørring og i værste fald danne

revner i dit møbel.

 

Typisk vil træet optage mere fugt om sommeren og trække sig sammen i vinterhalvåret hvor luftfugtigheden falder.

 

Udover luftfugtigheden, påvirkes modningen af træet også af dagslys og du skal være forsigtig med at placere diverse genstande permanent på massivt træ, f.eks. fade, vaser og lysestager. Det kan medføre uønskede farveforskelle, der efterfølgende ville være vanskelige at udjævne.

 

Hvad enten dit møbel er olie-, sæbe,- eller voksbehandlet er det en god idé, jævnligt at give dit møbel en plejende behandling, ikke mindst før og efter vinterperioden. Behandlingen forsegler overfladen på dit møbel hvilket gør det mere modstandsdygtig mod snavs og fugt. Ved voks og oliebehandling tilfører det endvidere en smukkere og dybere glød.

 

Vi anbefaler dig at bruge GUARDIENS plejeprodukter og vælge den type, der passer præcist til det møbel du har.

 

Skulle du være i tvivl, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os for vejledning.

 

Se alle produkter til træ her >

Sæbebehandlet træ

 

Det er både nemt og effektivt, at vedligeholde sæbebehandlede møbler. Den daglige pleje foretages med en ren, blød klud opvredet i lunkent vand. Undgå at anvende rengøringsmidler eller kemikalier.

 

Jævnlig vedligeholdelse af sæbebehandlede møbler skal ske efter behov. Behandlingen lukker overfladen på træet, så du undgår pletter og skjolder, der ellers uundgåeligt vil opstå ved daglig brug. Den rette pleje forlænger således dit møbels levetid og sørger for en smukkere optik.

 

Det er vigtigt at vælge en træsæbe eller sæbespåner af høj kvalitet. Ønskes en lys pigmentering anvendes en sæbe med hvidpigmentering.

 

Vi anbefaler kvalitetsprodukter fra Guardian.

 

Den præcise anvendelse af produktet finder du under produktbeskrivelsen på det valgte produkt.

 

Find alle produkter til træ her >

 

 

Lakeret træ

 

Jævnlig pleje af lakerede overflader er lige til. Møblet kan dagligt tørres af med en blød klud opvredet i rent lunkent vand. Da lakken lukker overfladen på træet, vil bordet ikke påvirkes af dagslys på samme måde som olie- eller sæbebehandlede overflader.

 

Møblet vil dog stadig kunne misfarves med tiden og vi anbefaler, at man er forsigtig med permanent placering af fade, lysestager, vaser og lignende.

 

Det er også vigtigt ikke at gøre brug af ståluld, slibende rengøringsmidler eller andre former for kemikalier på den lakerede overflade. Vi anbefaler at bruge så mildt og nænsomt et rengøringsmiddel som muligt.

Oliebehandlet træ

 

Vedligeholdelse af oliebehandlede møbler er både nemt og effektivt. For at opretholde smukke overflader uden revner og pletter, er det vigtigt, at du jævnligt behandler dit møbel med den rette olie. Vi anbefaler, at du gør det mindst to gange årligt, en gang før og en gang efter vinterperioden. Den tørre luft kan forårsage revner i træet. Husk også altid, at oliere endetræet.

 

Behandlingen lukker overfladen på træet så du undgår pletter og skjolder, der ellers uundgåeligt vil opstå ved daglig brug.

 

Til daglig rengøring, tag en klud vredet meget hårdt op i meget varmt vand. Dampen fra kluden efterlader overfladen ren uden at gøre overfladen kedelig at se på. Bruger du derimod en almindelig opvredet klud i lunken vand med evt. sulfo giver det hurtigere et mat og kedeligt udseende. Undgå at anvende rengøringsmidler eller kemikalier da det kan skade overfladen af møblet.

 

 

Vi anbefaler kvalitetsprodukter fra Guardian.

 

Den præcise anvendelse af produktet finder du under produktbeskrivelsen på

det valgte produkt.

 

Find alle produkter til træ her >