Louis Poulsen -30% / Havemøbler min. 20 %

Corian®

Hvad er  Corian® og hvilke egenskaber har det?

 

Corian® er et elegant materiale med mange egenskaber, som består af naturlige mineraler, pigment og akryl. Det blev introduceret af amerikanske forskere første gang i slutningen af 1960’erne og er siden blevet anvendt både i private boliger og i offentlige miljøer. Fordelen ved Corian® er, at det har et ydre som natursten, men samme indre bearbejdningsmuligheder som træ og plast. Det betyder, at det kan designes til praktisk taget hvilken som helst form – i et eneste stykke uden synlige fuger. Corian® har et mat look og føles varmt ved berøring. Den porefri overflade på Corian® gør den til et naturligt valg til din bordplade, hvor der stilles høje krav til hygiejne og nem rengøring. Den lukkede overflade afviser fugt og snavs, samt hindrer væske i at trænge ind i materialet.

 

Rengøring

Til daglig rengøring behøver du kun, at fjerne pletter med rent vand eller et salmiakbaseret rengøringsmiddel. Corian® overfladen bør rengøres grundigt af og til, for at beholde den ensartede matte glans. Benyt et rengøringsmiddel med mild slibeeffekt. Rengør hele overfladen med en klud og med bløde cirkelbevægelser. Både til den daglige rengøring samt den grundige rengøring, kan man med fordel benytte en kunststofskuresvamp og rengøre bordet med bløde cirklende bevægelser. Skyl efter med rent vand og tør bordpladen af med papir eller bløde klude.

 

Corian® er gennem farvet og såfremt der skulle opstå en ridse i bordpladen kan denne fjernes ved at bruge et stykke sandpapir korn 500 eller en skuresvamp (som Scotch-BriteTM) og slibe på bordpladen med cirklende bevægelser.